29 de setembre 2006

Sortint de Lone Star.... entrant en crisi?

Al final Burka accedeix a portar-los davant de'n Julius, el cap de clan de les rates mutants. El viatge desorientador pel nivell 8 acaba en una gran caverna excavada en el fang on viuen una munió de rates mutants enmig de ferralla i detritus. En Julius resulta ser una enorme rata blanca, cabdill d'una tribu de rates mutants amb mentalitat de vikings carronyers. Negocia amb el grup el guiatge fins a la sortida acanvi d'armes i després es celebra una festa de comiat del grup. Durant la festa en Julius parla de Martha, la seva filla que va desaparèixer fa temps. Sembla ser que les rates mutants eren presoneres de la Coalició (que les volia eliminar per la seva poca operativitat i disciplina militar) i uns dies abans d'executar-les una mena de rift espontani les va alliberar: la meitat van anar a parar a la planta 8 i l'altra meitat (Martha inclosa) van desaparèixer.
Arriba el vespre i s'inicia l'operació de fugida: una rata amb dots d'orientació espectaculars els guia a través de la planta 8 fins arribar a l'ascensor 27, que encara està operatiu. Però també està vigilat, per una patrulla d'skelebots liderats per un oficial i dos cyborgs. El grup ha de distreure a la patrulla durant una estona fins que un escamot d'homes rata tregui la llum de la zona, cosa que farà retirar la patrulla, i es podrà accedir al túnel de l'ascensor.
Aquí, al meu entendre, es va començar a gestar la crisi, ja que el grup no es decidia de com actuar. No hi ha un líder clar i si molta confusió. Al final es va optar per un atac dispers, un combat breu i, a part de distreure efectivament a la patrulla, es va aconseguir destruir el robot espia que l'oficial va activar, evitant la gravació de l'acció per part de la Coalició. Al apagar-se la llum la patrulla es retira, i el grup s'introdueix al forat de l'ascensor. Un cop allà dins en Gofre (la rata guia) els porta fins un túnel de ventilació, pel qual es colen i comencen a introduir-se, sense saber-ho, al nivell 7.
Al final en Gofre senyala que ja estan en zona segura i arriben a un espai de laboratoris. Estan a la infame Àrea 357, on Bradford duu a terme els seus experiments més secrets (com el grup descobrirà més endavant). Primer de tot arriben a un laboratori on s'experimenta amb gossos mutants i la tecnologia MOM (que fa crazies, com en Caramon). És de nit i els laboratoris estan buits.... o això és el que semblava! De cop es troben davant de la Dra Santiago, de cara afable i bondadosa. Aquesta es posa a parlar amb apreci tant amb en Marvin com amb en Tass. Sembla que parlés amb fills seus. Sense saber ni com ni per què, en Tass la aturdeix amb la seva maça neural (la Dra no duia ni armadura ni armes visbles) i el grup segueix endavant.
El laboratori següent és una zona d'experimentació de biònics sobre animals mutants! Mentre es rapinya i es registra l'Sturm i en Marvin decideixen tornar enrera, amb la Dra Santiago. En Tass els segueix a la poca estona.
Per variar el grup es separa = PROBLEMES!
La Dra Santiago s'ha espavilat i, davant de la crisi nerviosa de'n Marvin (que ha identificat a la Dra com un membre de l'equip científic que l'ha creat), intenta donar-li una injecció. L'Sturm confia en ella i ajuda (fent-li un grapple) aguantant a en Marvin. En Marvin demana ajuda, però l'Sturm segueix confiant en la Dra, en Marvin aconsegueix hipnotitzar a la Dra, que marxa del laboratori i de cop fiuuuuuuuu , un làser, mata a l'instant a la Dra. En Tass està dret a la porta amb la pistola encara fumejant.... l'Sturm s'indigna per aquesta acció tant poc noble i discuteix amb en Tass. Però la seva indignació no ha fet més que començar....
Quan entren al laboratori de biònica veuen que allà les coses tampoc han anat massa bé: el Dr. Alexander (en Marvin en té bons records) estava fent hores extra i el grup l'ha capturat i, un cop estava enmanillat en Caramon l'ha matat davant l'inactivitat de la resta.
L'Sturm s'emprenya de debò i amenaça en abandonar el grup. Però ara no és el moment de discutir i el grup segueix endavant.
El proper laboratori és la melonera, instal.lacions infames on a partir de nens abandonats en Bradford i els seus els transformaven en Psi-Aliens com en Marvin. Ara sembla que els han abandonat a la mà de déu i està tots pràcticament morts, excepte un jove que encara no estava mutat i que Sturm rescata.
Això sembla el museu dels horrors....
Però la darrera zona és la pitjor: allà descobreixen que la Coalició experimenta i estudia els xiticix i ha creat un engendre especialista en caçar-los! No hi ha temps per investigar i el grup avança. Abans de marxar, però, en Tass activa l'alarma (sense voler) al fer pujar massa la pressió del contenidor on hi ha un mata-xiticix..... el vidre es trenca....
El viatge acaba en una estança que serveix per expulsar els detritus biològics del complexe. El grup, pressionat per l'alarma s'hi llança sense pensar!